Γενικές Ερωτήσεις
Γενικές Ερωτήσεις
Υγεία
Υγεία
Αυτοκίνητο
Αυτοκίνητο
Κατοικία
Κατοικία

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς μπορώ να ασφαλιστώ σε εσάς;

Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας, να μας στείλετε email ή να συμπληρώσετε την φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσουμε αναλυτικά τις ανάγκες σας.

Τι μου προσφέρετε διαφορετικό; Πώς επιλέγετε το κατάλληλο προϊόν για εμένα;

Είμαστε μια εταιρία με στελέχη που διαθέτουν εμπειρία και γνώσεις και  συνεργάζεται με τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ελληνικής αγοράς. Έχουμε λοιπόν στην διάθεσή μας, μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για να καλύψουμε τις ανάγκες σας. Συζητάμε μαζί  σας για να καταλήξουμε σ’ αυτές και σχεδιάζουμε, ειδικά για εσάς, την καλύτερη προσφορά προϊόντος που σας ταιριάζει.

Πώς μπορώ να αποζημιωθώ;

Έχετε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα της εταιρίας μας σε εργάσιμες ώρες και μέρες καθώς και να μας στείλετε email. Επιπλέον θα σας συνιστούσαμε να δείτε τις επιμέρους συχνές ερωτήσεις για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες ανά παροχή και κάλυψη.

Τι είναι το δικαίωμα της Υπαναχώρησης;

Είναι το δικαίωμα που έχετε ως  αντισυμβαλλόμενος να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση ασφάλισης, αποστέλλοντας στην εταιρεία σχετική επιστολή εντός 14  ημερών από την ημερομηνία παράδοσης του ασφαλιστηρίου σε εσάς. Σε περίπτωση υπαναχώρησης από την ασφαλιστική σύμβαση, επιστρέφονται τα καταβληθέντα ασφάλιστρα μετά την αφαίρεση του δικαιώματος συμβολαίου και των πραγματοποιηθέντων εξόδων (κόστος ιατρικών εξετάσεων, προμήθειες, κ.λπ.).

ΥΓΕΙΑ

Τι είναι οι εξαιρέσεις και οι αναμονές στα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας;

Σε κάθε ασφαλιστήριο - συμβόλαιο υγείας γίνεται αναφορά σε περιπτώσεις παθήσεων, οι οποίες δεν καλύπτονται ποτέ. Αυτές είναι οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν αντίστοιχα και οι περιπτώσεις παθήσεων οι οποίες για να καλυφθούν πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα. Αυτές οι περιπτώσεις είναι οι αναμονές.

Τι είναι η απαλλαγή στα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας;

Απαλλαγή είναι ένα αρχικό ποσό εξόδων, το οποίο δεν αποζημιώνεται από την ασφαλιστική εταιρία και πληρώνεται από τον ασφαλισμένο. Όσο μικρότερη είναι η απαλλαγή τόσο ακριβότερο είναι ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Τι είναι τα ισόβια ασφαλιστικά προγράμματα υγείας;

Τα προγράμματα υγείας που δεν έχουν περιορισμένη διάρκεια και ο ασφαλισμένος μπορεί να κρατήσει το ίδιο συμβόλαιο (σε παροχές και όρους) για όλη του τη ζωή.

Τι είναι τα ετησίως ανανεούμενα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας;

Ετησίως ανανεούμενα είναι τα προγράμματα ασφάλισης υγείας, με ετήσια διάρκεια τα οποία μπορούν να ανανεωθούν κάθε χρόνο.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς γίνεται η ανανέωση του συμβολαίου μου;

Πριν τη λήξη του συμβολαίου σας, η ασφαλιστική εταιρία θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει για τα ασφάλιστρα και τους τρόπους πληρωμής για την ανανέωσή του.

Πώς μπορώ να ακυρώσω το συμβόλαιό μου;

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, πρέπει να στείλετε πίσω στην ασφαλιστική εταιρεία το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μαζί με το σήμα και μία υπογεγραμμένη αίτηση ότι επιθυμείτε την ακύρωσή του. Στη συνέχεια θα σας επιστραφούν και τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.

Μπορώ να αλλάξω γνώμη για το συμβόλαιο που έκανα online;

Έχετε δικαίωμα υπαναχώρησης ως προς τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης, χωρίς καμία υποχρέωση προς την ασφαλιστική εταιρία, μέσα σε 14 ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του συμβολαίου (με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε κάνει χρήση του συμβολαίου σας). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμπληρώσετε και να στείλετε στην ασφαλιστική εταιρία τη Δήλωση Υπαναχώρησης, υπόδειγμα της οποίας θα έχετε λάβει μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας.

Πώς υπολογίζεται η ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου μου;

Η ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου, υπολογίζεται βάσει της τρέχουσας εμπορικής του αξίας. Επίσης θα πρέπει να φροντίσετε να αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο η ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου σας, για να πληρώνετε ασφάλιστρα για το ποσό της  πραγματικής αξίας - έτσι θα είστε σίγουροι ότι θα πληρωθείτε στο ακέραιο, σε περίπτωση ζημιάς.

Με ποιο τρόπο μπορώ να μειώσω τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου μου;

Για  να εξασφαλίσετε χαμηλότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητό σας, πρέπει να αναζητήσετε και να συγκρίνετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, τη στιγμή που θέλετε να κάνετε την ασφάλειά σας. Επίσης, σε περίπτωση που συνδυάσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας με κάποια άλλη ασφάλεια (π.χ. κατοικίας), ενδέχεται να εξασφαλίσετε επιπλέον έκπτωση.

Τι είναι τα Επασφάλιστρα;

Είναι το πρόσθετο ασφάλιστρο που θα προστεθεί στο βασικό ασφάλιστρο αν: 1) Το αυτοκίνητό σας οδηγείται από οδηγό ηλικίας μικρότερης από 23 ετών. 2) Το  δίπλωμα οδήγησης δεν έχει συμπληρώσει ένα έτος. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί, τότε εάν προκληθεί ατύχημα, η αντίστοιχη επιβάρυνση (πρόστιμο) είναι από 60% έως 100% προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά. 3) Εάν στο αυτοκίνητό σας έχετε προσθέσει "κοτσαδόρο" προκειμένου να ρυμουλκείτε κάποια μπαγκαζιέρα ή σκάφος.

 

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση κλοπής;

Θα πρέπει άμεσα να δηλωθεί η κλοπή στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και να λάβετε βεβαίωση για τη δήλωσή σας.

1) Να κάνετε αμέσως αναγγελία της κλοπής στην Εταιρία σας.
2) Να προσκομίσετε τα δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
3) Μετά το πέρας των 90 ημερών, να προσκομίσετε στην εταιρία βεβαίωση μη ανεύρεσης του αυτοκινήτου σας και πληρεξούσιο κυριότητας.

Σε περίπτωση που μου προκαλέσει ατύχημα ανασφάλιστο όχημα αποζημιώνομαι και πώς;

Αποζημιώνεστε απευθείας από την εταιρία σας εφόσον έχετε στο συμβόλαιό σας την κάλυψη "Ασφάλιση Υλικών Ζημιών σε Τροχαίο από Ανασφάλιστο Όχημα".

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος;

Να τηλεφωνήσετε αμέσως στην υπηρεσία - εταιρία που υποστηρίζει την ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ και τη "Φροντίδα Ατυχήματος”, προκειμένου να έρθει στον τόπο του ατυχήματος ειδικός συνεργάτης.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση κλοπής στην κατοικία μου;

Θα χρειαστεί να καλέσετε την αστυνομία, η οποία θα συμπληρώσει δελτίο συμβάντος, αντίγραφο του οποίου θα σας δώσει. Στη συνέχεια θα καλέσετε στην Εταιρεία για να δηλώσετε το περιστατικό.

Ποιες είναι οι ασφαλιζόμενες αξίες;

Καλύπτεται η ασφαλισμένη περιουσία σε αξία ανακατασκευής, αν πρόκειται για κτήριο και σε αξία αντικατάστασης με καινούργιο, αν πρόκειται για περιεχόμενο. Ως αξία ανακατασκευής ορίζεται το άθροισμα των τετραγωνικών μέτρων του ασφαλισμένου ακινήτου και των βοηθητικών και κοινόχρηστων στεγασμένων χώρων του επί της τιμής που ορίζεται ανά τ.μ.

BLOG | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ