Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουμε ακούσει πολλές φορές για ασφαλιστικές εταιρίες που έκλεισαν, όμως δεν έχουμε καταφέρει να εξετάσουμε ποιους επηρεάζει.

Καταρχάς ο κύριος λόγος που κλείνει μια ασφαλιστική εταιρία από την εποπτική αρχή, δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι γιατί δεν είναι βιώσιμη η λειτουργία της. Δηλαδή αυτά που η ασφαλιστική εταιρία έχει υποσχεθεί στους ασφαλισμένους της, μέσω των συμβολαίων της, δεν μπορεί να τα ικανοποιήσει γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα. Οι λόγοι που μια ασφαλιστική εταιρία μπορεί να οδηγηθεί στο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της είναι πολλοί, αλλά όχι του παρόντος άρθρου.

Αυτοί που μένουν εκτεθιμένοι σε μια τέτοια περίπτωση είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και οι πελάτες τους.

Οι πρώτοι γιατί μένουν ξεκρέμαστοι απο μια εταιρία που εμπιστεύθηκαν, μια εταιρία που έχουν εκπροσωπήσει στους πελάτες τους και που έχουν παρουσιάσει και πουλήσει τα προιόντα της.
Επιπλέον χάνουν και την κύρια πηγή του εισοδήματος τους, εως ότου βρεθεί ίσως κάποια μορφή λύσης.

Οι πελάτες αυτών των εταιριών χάνουν την εμπιστοσύνη στον ασφαλιστή τους, στην έννοια της ιδιωτικής ασφάλισης και μπορεί να χάσουν και χρήματα εάν το συμβόλαιο τους δεν μπορέσει να μεταφερθεί σε μια υγιή εταιρία και να συνεχίσει με τους ίδιους όρους, όπως όταν το είχαν πρωτοαποκτήσει.
Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει οι πελάτες να μιλήσουν με τον ασφαλιστή τους, ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις και στην συνέχεια με τον επόπτη εκκαθαριστή που έχει ορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Καλο είναι να γνωρίζουμε ότι όλες οι πλευρές θέλουν μια λύση που να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο τον πελάτη και τα συμβόλαια του, οπότε θα πρέπει να έχει υπομονή, εμπιστοσύνη και ενημέρωση.

Στις εποχές που ζούμε τα πάντα είναι ρευστά, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες, οι εποπτικές αρχές και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές προσπαθούν να αποφύγουν τέτοια γεγονότα και να προστατεύσουν τους πελάτες.
Εμείς στην Trustor  παρακολουθούμε παντα τις εξελίξεις στην αγορά μας, ενημερωνόμαστε για την ευρωστία των ασφαλιστικών εταιριών που συνεργαζόμαστε και πάντα προσπαθούμε να επιλέγουμε το καλύτερο για τον πελάτη μας. Αρκεί να μας τηλεφωνήσετε στο 210 8052032 ή  να μας στείλετε email στο info@trustor.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

BLOG | ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ